Főoldal » Virágterápia

Virágterápia

Virágterápia – Mi az a Bach Virágterápia?

A virágterápia alkalmazása folyamán nem a betegség lesz elsődlegesen a vizsgálat tárgya, hanem maga a beteg. A virágterápia mint gyógyító mód, tehát minden estben magát az EMBERT helyezi a középpontba, annak lelki karakterét és aktuális érzelmi állapotát.

A  virágesszenciák használat idején, nem a fizikai betegség, hanem az adott helyzetben kialakult kedélyállapot szerint szükséges kiválasztani azt a virágcseppet, ami segíthet a kibillent egyensúly helyreállításban.

A virágeszenciák kiválasztást a Bach virág teszt is segíti !

Mi az a Bach virágterápia ?  A virágesszenciák pozitív energetikai mintát közvetítenek számunkra , hogy a test-lélek -és szellem közötti egészséges egyensúlyt megteremthessük.

Érzelmi változások hatást gyakorolnak ránk, létünk minden pillanatában. Amikor öröm, vagy bánat ér minket az minden estben megváltoztatja kedélyünket, hol pozitívan hol negatívan, de letagadhatatlanul megjelenik valamilyen formában. Azokban az esetekben, amikor hosszan cipelünk, negatív érzelmi mintákat -még akkor is , ha nem valljuk be magunknak-sokszor fizikai betegséget okozva ezzel. Természetesen vannak újabb keletű vagy csak néha-néha feltűnő érzelmi zavarok, amik még ugyan nem rögzültek , de már feltűnnek és ideig óráig megzavarják lelki békénket. A virágterápia lényegében abban segít, hogy ezeket az érzelmi és- lelki egyensúlytalanságokat kijavíthassuk és az esszenciákban rejlő pozitív rezgéssel harmonizáljuk magunkat. Ezáltal járulva hozzá a már kialakult  fizikai betegségek lelki hátterének kezeléséhez.

A virágcseppek hatékonyan és teljesen mellékhatásoktól mentesen teszik lehetővé számunkra, hogy negatív emocionális hibáinkat, pozitív irányúvá változtassuk.

A virágeszenciák a virágokban rejlő energetikai rezgést vagy mintát tartalmazzák. A víz tárolja az információt, melyre a virágszirmokat ráhelyezik a Napfény segíti a bevésődést. A készítés folyamán további hígítási folyamatokon megy keresztül, addig amíg már -a kész készítményben- nem található meg a virág fizikai összetevője.

A virágterápiával való gyógyulási folyamatnak megvannak a maga állomásai , melyet általában egy hosszabb kezelés ideje alatt valamilyen formában megélünk. Előfordulhatnak álmok – vagy csak spontán felismerésekként jelenek meg, de minden estben hatással vannak ránk.

Ezek a következők lehetnek:
Elfogadás
Beismerés
Megbocsátás
Elengedés
Továbblépés 

A virágeszenciák egy zenei műhöz is hasonlíthatjuk, mely inspirál minket és segítsége által közelebb kerülhetünk saját belső világunkhoz is.
A virágkivonatok nem zavarják meg egyéniségünket “csupán” annak kiteljesítésre ösztönöznek minket. Vagyis egyfajta katalizátorként is működnek, ami a változás elindítást generálják , de az önvaló állandó marad.

By |2018-11-19T08:37:14+00:00október 24th, 2018|Bach virágterápia|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment