Főoldal » Gyakori kérdések
Gyakori kérdések2018-12-05T08:00:43+00:00

Gyakori kérdések a Bach virágterápiáról!

Bach virágeszenciák adagolása :

Bach virágeszenciák szedése adagolása : 

1.variáció -Dr Bach eredeti módszere alapján-: -egy 30 ml sötét üvegcsébe tegyünk 2/3 rész forrásvizet, vagy szénsavmentes ásványvizet, és 1/3 rész brandyt, esetleg vodkát. Az alkohol a tartósításhoz szűkséges, helyettesíthető bio gyümölcsecettel vagy növényi glicerinnel is. A kiválasztott alap esszenciákból tegyünk 2-2 cseppet a üvegcsébe. Ebből naponta 4 x 4 cseppet adagoljunk közvetlen a nyelv alá.

2. variáció :-modern poharas módszer -az alapesszenciákból ( 10ml-es és 20ml-es kiszerelésű ) tegyünk egy pohár ( kb 2-2, dl ) tiszta szénsavmentes ásványvízbe tegyünk 2-3 cseppet a kiválasztott Bach virágok mindegyikéből , majd lassan kortyolgassuk el. Naponta 2- 3 alkalommal ismételjük meg !

3. variáció : közvetlen a alapesszenciából a nyelv alá  2-4 cseppet tegyünk. A nap folyamán 3- 4 alkalommal ismételhető. Ez a módszer kevésbé ajánlott, így csak bizonyos estekben javasolható.

virágesszenciákat tehetjük krémekbe, vagy adagolhatók akár fürdővízhez, és készíthetünk belőlük borogatást is.

A következő módszerek elsősorban kisgyermekek számára javasolhatóak !

1. Natur vagy bio krémekhez az alap esszenciából tegyünk 10 cseppet ( 50gr krémhez)  majd jól keverjük össze. Csípések, horzsolások és egyéb bőrproblémák így kezelhetők. Bach virágesszenciákból  pl . a Vadalma vagy az Elsősegély esszencia kiválóan működik ezzel a módszerrel. Fokozható a hatás, ha virágvizeket vagy illóolajokat is teszünk hozzá.

2. Fürdővízhez is adagolhatók a virágesszenciák . Tegyünk egy kád vízhez 5-15 cseppet a kiválasztott esszenciából és jól keverjük össze. Kerüljük a túl forró hőmérsékletet, és legalább 20 percet töltsünk benne. Nagyon hatékony kisbabáknál alkalmazni ezt a módszert, de nekik kevesebb cseppet tegyünk a kiskádba! Az alap esszenciából maximum 2-4 csepp elég.

3. Borogatás készítéséhez tegyünk egy tálba langyos, tiszta vizet, majd válasszuk ki a megfelelő esszenciát és 2- 4 cseppet tegyünk bele. Áztassunk bele egy tiszta fehér ruhát , és amikor teljesen nedves, facsarjuk ki és tegyük a  fájó vagy sérült testrészre. Ez a módszer igen jól alkalmazható fizikai sérülések kezelésre.

Amennyiben több esszenciát választunk, vagyis keveréket szeretnénk elkészíteni, abban az estben minden egyes virágból csak annyit tegyünk bele, hogy ne lépjük túl a maximális cseppszámot. Pl. krémeknél 50gr-hoz 10 csepp szükséges, abban az estben, ha 5 féle esszenciát szeretnénk használni mindegyikből 2-2 cseppre lesz szükségünk.

További információ elérhető a Bach virágcseppek adagolásról a Bach virágesszencia adagolása oldalon

Hogyan tároljuk a Bach virágeszenciákat ?

virágesszenciákat -mint minden rezgés alapú készítményt- nem szabad közvetlen sugárzó eszköz mellé tenni. Ilyenek a TV, a rádió, a mobiltelefon, a számítógép és a mikrohullámú sütő. Továbbá ne tegyük hűtőszekrénybetároljuk napfénytől mentes helyen, szoba hőmérsékleten. Fokozottan ügylejünk arra, hogy a cseppentőhöz ne érjen semmi. Mindig jól zárjuk vissza a kupakot, hogy az alkohol ne párologjon el és ne kerüljön semmi az üvegcsébe. 

Amennyiben szeretnénk magunkkal vinni az üvegcsénket, tegyük bele egy réztasakba ( kapható ma már egyes patikákban) . Alternatív megoldásként jól csavarjuk körbe alufóliával és igyekezzünk ne közvetlenül a mobiltelefon mellé tenni. Így sokáig megőrzi hatékonyságát!

Amennyiben rövid ideig van kitéve  sugárzásnak az nem befolyásolja károsan az esszenciákat !

Kik szedhetnek Bach virágeszenciákat ?

Virágterápiás készítmények bárki szedheti: akár csecsemő, akár idős ember. A virágesszenciák nem tartalmaznak semmilyen káros összetevőt, ezért biztonságosan adagolhatók. Lehetetlen túladagolni és nincsen semmilyen mellékhatásuk. Bármilyen más gyógyszerrel vagy terápiával együtt is alkalmazhatók.

Azok számára, akik fizikai vagy lelki problémáikra szednek gyógyszereket, és szeretnék kiváltani virágesszenciákkal, mindenképpen vegyék igénybe szakember segítségét! Mivel ilyen esetekben nem lehet egyik pillanatról a másikra átállni, fontos a fokozatosság, és a valós okok feltárása, megoldása!

Gyakran kérdezik, hogy terhesség alatt használhatóak-e a virágesszenciák. Igen, használhatóak a virágesszenciák és nem károsítják a baba fejlődését. Azonban célszerű olyan esszenciákat választani, melyek kizárólag a mama aktuális lelki állapotát veszik figyelembe és a közérzetét javítja. Nem érdemes mélyreható lelki és szellemi munkába kezdeni, mert az okozhat érzelmi válságot is. A virágesszenciák használatánál ugyan nagyon ritkán fordulhat elő ilyen jellegű visszahatás, erre azonban mégis ügyelni kell.

Allergiában szenvedők számára is adagolhatóak a Bach virágeszenciák , mivel a növényi hatóanyag már nagyon elenyésző mértékben van jelen a virágcseppekben. Amire érdemes ügyelni, hogy a tartósítószerként használt alkoholnak -így a Brandy-nek is- magas a hisztamin tartalma , így aki arra érzékeny mindenképpen a” poharas módszert” válassza a szedésnél!

Állatok is kaphatnak virágesszenciákat, nagyon gyorsan és pozitívan reagálnak rá. Minden állatnak lehetnek érzelmi problémái amelyet ily módon, sikeresen lehet kezelni.

Milyen hatást érzek a Bach virágeszenciák szedése idején ?

Ellentétben a kémiai gyógyszerekkel, a virágesszenciák nem elnyomják a tüneteket, hanem ösztönöznek a magasabb tudatosság elérésre.

Egyes embereknél nagyon hamar beindulnak a pozitív változások. Ez elsősorban abban nyilvánul meg, hogy jobban meg tudnak birkózni az aktuálisan rájuk háruló terhekkel. Kiegyensúlyozottabbá  és nyugodtabbá válnak, ezáltal képesek jobban, könnyebben és hatékonyabban élni mindennapjaikat.

A gyermekek nagyon gyorsan reagálnak az esszenciákra, legtöbbször maguk is szívesen beszámolnak érzelmi változásaikról.

Mélyebb és régóta fennálló terheknél sokszor lassabban érzékelhető a hatás. Egyfajta érzelmi munka indul el, melynél előfordulhat, hogy előkerülnek régen elnyomott, eltemetett traumák. Álmok vagy megérzések formájában is felbukkanhatnak. Érdemes naplót vezetni minden feltörő gondolatról vagy megérzésről: segíti a belső munkát és segítséget nyújt az adott probléma valódi okainak feltáráshoz.

Amennyiben nem érez semmilyen hatást, az azt jelenti, hogy még nem áll készen a megdolgozni kívánt lelki vagy érzelmi probléma feltárásra. vagy nem megfelelő virágcseppet választott.  Ebben az estben érdemes képzett terapeutához fordulni. 

Webáruház igénybevétele estén a szállítás és fizetési információkról bővebben

Gyakori kérdések a szállítással és fizetéssel kapcsolatban a következő linken tájékozódhat !